balansert nymfe
Denne ørreten lot seg lure av en balansert nymfe. // Foto: Joakim Andreassen

Stødig tilnærming med balansert nymfe

Til sammenlikning med elv, er det helt andre kjøreregler for nymfer i stillestående vann. Andreas Lium mener denne binde- og fisketeknikken kan være det som skiller stor suksess fra total fiasko.

Nymfefiske i stillevann skiller seg ganske mye fra nymfefiske i elv. For det første er insektene bedre i stand til å orientere seg slik de ønsker, sammenliknet med rennende vann hvor de kastes mer tilfeldig rundt med strømmen.

De fleste nymfer beveger seg også vesentlig saktere i stillevann, enn nymfer som transporteres i strømhastigheten i elv. Fisken kan oppfattes som mer kresen, og den har bedre tid til å vurdere våre imitasjoner og presentasjoner.

Presentasjon: Like viktig selv om man fisker blindt

Jeg har hatt påfallende godt fiske i stillevann med eksempelvis marginatanymfer med foam på toppen, slik at de er stabilt og riktig orientert i vannet. I tillegg har jeg ha...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.