Bidragsyter?

Oppstrøms har som mål å bli et magasin som tilføyer noe positivt til det skandinaviske fluefiskemiljøet. For å få til det er vi prisgitt flinke bidragsytere.

Oppstrøms ble startet og drives pdd helt uten midler. Ingen i redaksjonen tar enn så lenge ut lønn for arbeidet de gjør, og bidragstytere mottar per i dag forholdsvis lave honorarer. Vi ønsker selvsagt at dette skal endres med tiden, og vi skal selvsagt være tålmodige. Vi håper at bransjen ser verdien av et levende norsk fluefiskemagasin på både nett og papir.

Ønsker du å bidra til tross for at vi ikke betaler skyhøye honorarer, setter vi stor pris på det. Men vi har noen «krav»:

Foto

Bilder må være av utmerket kaliber både med tanke på motiv og hva angår teknisk utførelse. Alle innsendte bilder må være minumum 240 dpi for å komme på trykk, og 1400 piksler i bredde og i breddeformat for å publiseres på nett. Instagram-format (1:1) og høydebilder (2:3, 4:5, 5:7 etc.) fungerer dårlig med formatet vi bruker i sakene. Mobilbilder publiseres ikke i papirmagasinet. Vi tar ikke screenshots av snutter så fremt disse ikke er skutt i 4K eller høyere. Eksterne bilder er derfor vesentlig.

Tekst

Tekstbidrag må være av eksepsjonell kvalitet for å havne i papirversjonen, men også på nett kreves det høy språklig kvalitet. Tiden vår er begrenset, og desking tar tid. Tenk på rettskriving og tegnsetting før du sender oss stoff. Vi ber dere ha forståelse for at ikke alt kommer gjennom nåløyet, men vi etterstreber å svare på alle henvendelser.

Video

Vi publiserer gjerne filmsnutter på nett, men ikke hva som helst! «Pornobilder» er det nok av på Vimeo og Youtube. Ønsker du at vi skal lage sak på filmen du har laget, så legg vekt på historie og rød tråd. Vi omtaler gjerne lengre filmsnutter og filmprosjekter, og tar gledelig i mot tips. Men husk at smaken er som baken, og at omtalen vil bli preget av synsing. Ta høyde for at resultatet kan bli preget av ærlighet.


Ønsker du å komme i kontakt med oss? Se her.

På forhånd takk for bidrag!