Illustrasjonsfoto: Joakim Andreassen / Oppstrøms

Vi runder 1000 abonnenter, får ny medeier og satser på nett

På tross av et underlig år med pandemi og hjemmekontor, har vi fått en haug av abonnenter og ny medeier. Vi begynner virkelig å få trua, men trenger fortsatt din hjelp i tiden framover.

Oppstrøms har kommet seg gjennom vårt første år som dugnadsdrevet papirmagasin, og ting begynner å se lyst ut.

Ansvarlig redaktør, Jostein Henriksen har trua. // Foto: Kari Henriksen

Prosjektet startet med ønsket om å lage et produkt vi selv savnet: et magasin med høy kvalitet på tekst og foto, og tidløse historier om fluefiske som kultur og livsstil. Nå har 1000 abonnenter gitt oss selvtilliten vi trenger for å satse videre.

I høst ble vi kontaktet av mediegründer Even Aas-Eng som blant annet står bak Filter nyheter. Etter en kort diskusjon, ble det raskt åpenbart at Even kunne bli en verdifull partner. Kanskje ikke først og fremst på grunn av kapitalinnsprøytningen, men på grunn av kunnskap og engasjement.

– Helt fra begynnelsen av, sprudlet Even med idéer. I tillegg har vi jo stor respekt for Filter nyheter og det de har fått til der. Vi liker på mange måter å sammenlikne oss litt med dem. En liten redaksjon som går mot strømmen og satser på noe som tilsynelatende ikke er i tiden, forteller redaktør Jostein Henriksen.

Økt produksjon og nettsatsing

Abonnentmassen og ny kapital gjør at Oppstrøms nå er i en posisjon der vi kan begynne å produsere mer stoff selv.

Fotoredaktør og gründer, Joakim Andreassen. // Foto: André Pedersen

Publiseringstakten på nettsidene våre vil øke kraftig, og vi lover en jevn strøm av artikler, bildeserier, teknisk stoff, fluebindestoff, videoer og masse annen fluefiske-journalistikk.

Mye av det vil bare bli tilgjengelig for abonnenter.

– Vi tror det finnes et marked for kvalitetsjournalistikk om fluefiske også digitalt, og det er ikke slik at retusjerte bilder på Instagram har gjort det umulig å tilby god tekst og deilige bilder også på nett, sier fotoredaktør og gründer, Joakim Andreassen.

Samtidig påpeker han at det fortsatt er print som er Oppstrøms’ sjel.

– Det blir selvsagt mulig å kun abonnere på papir også i tiden som kommer hvis man ønsker det, legger Andreassen til.

Mediegründer og laksefisker, Even Aas-Eng. // Foto: Privat

Med nettsatsingen håper Oppstrøms å kunne etablere seg som en stabil, liten bedrift.

– Avkastning er underordnet her. Nå skal vi skape noen trygge arbeidsplasser og bygge fundamentet for en liten bedrift som skal glede og inspirere fluefiskere i mange år fremover, sier Even Aas-Eng.

Bli med oss videre!

Vi skylder alle lesere og abonnenter en stor takk for drahjelpen dere har gitt oss så langt. Nå håper vi inderlig at så mange som mulig blir med videre.

Hvis du tegner et abonnenment, lover vi å jobbe beinhardt for å produsere førsteklasses skandinavisk fluefiskestoff sammen med et stadig voksende redaksjonelt miljø.


Under finner du en oversikt over de ulike produktene:


NB! Er du en av de som tegnet abonnement før vår første utgave, vil du motta en e-post med informasjon om hvordan du fornyer for 2021. Er du en av de som tegnet abonnement mellom to utgaver og ønsker digital tilgang, så kan du ta kontakt med oss her.