Personvernerklæring

Oppstrøms AS er et fritt og uavhengig mediehus som følger det etiske regelverket i Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Oppstrøms AS har ingen bindinger til organisasjoner eller politiske partier, og vi har ingen redaksjonelle føringer fra verken annonsører eller eksterne eiere. Selskapets inntektskilder er basert på abonnementssalg, samt salg av reklameplass på nett og i papirmagasinet.

Dine opplysninger

Personvernopplysninger er informasjon som kan knyttes til deg som person. Eksempelvis navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller IP-adresse. Hvordan du bruker våre tjenester eller hvilken reklame du har lest på opstrms.com blir også karakterisert som personopplysninger.

De informasjonen vi lagrer om våre kunder, er data man som kunde/leser selv gir oss ved å abbonere på nyhetsbrevet vårt, eller data som genereres når man bruker/kjøper tjenestene våre. Dette kan handle om for eksempel sidevisninger og informasjon gjort fra din mobil eller datamaskin. Ved bruk av våre nettsider registreres denne aktiviteten automatisk i måleverktøy, som til eksempel gir oss innsikt i hvilke artikler som blir lest, og/eller hvor lenge de blir lest. Dette bidrar til at vi kan lage stoff som er mer spisset for våre lesere, og sagt enkelt bruker vi personvernopplysninger til å gi leserne våre en best mulig opplevelse av Oppstrøms AS både på nett og i papirformat.

Tredjepartsaktører

Oppstrøms AS er ansvarlig for håndtering av personopplysninger som samles inn via våre tjenester og vi følger personopplysningsloven i behandlingen av personopplysninger. Når du tillater oss å formidle personopplysninger til andre aktører, vil disse ha et eget ansvar for å behandle dine opplysninger. Per 1. januar 2021 bruker vi følgende tredjepartsaktører: Google, Adobe, Twitter, YouTube, Vimeo og Facebook.

Litt om kakefatet

Når du besøker en av nettsidene på opstrms.com eller opstrms.no registrerer vi ulike typer informasjon om deg i en såkalt «cookie». En «cookie», eller informasjonskapsel, er en liten tekstfil som lastes ned på din mobil eller datamaskin og lagrer informasjon om din bruk av vår nettside.

Våre cookies inneholder ingen opplysninger som telefonnummer eller e-postadresse, og all data om deg slettes automatisk etter 6 måneder. Dersom du er påmeldt våre nyhetsbrev (fri for reklame fra andre aktører enn egenreklame kreditert Oppstrøms AS) kan du melde deg ut når du selv ønsker.

Slik sletter du cookies

Hvis du ikke ønsker at vi skal lagre cookies hos deg, kan du enkelt slå av cookie-funksjonen i din nettleser. Om du velger å slå dette av, må du huske at mange av funksjonene nevnt over da ikke vil virke eller virke dårligere enn nå.

Firefox:

1. Åpne Firefox.
2. Trykk «Alt»-knappen på tastaturet ditt.
3. I menylinjen på toppen av nettleseren velger du ‘Verktøy’ og så ‘Alternativer’.
Velg «Personvern»-fanen.
4. Still «Firefox vil:» til «bruke tilpassede innstillinger for historikk». Kryss vekk «Godkjenn cookies fra nettsider» og lagre dine preferanser.

Internet Explorer:

1. Åpne Internet Explorer.
2. Velg «Alternativer for internett» på «Verktøy»-menyen.
3. Velg «Sikkerhet»-fanen.
4. Under «Avansert» kan du krysse bort cookies og lagre dine preferanser.

Google Chrome:

1. Åpne Google Chrome.
2. Klikk på verktøyikonet.
3. Velg «Innstillinger».
4. Nær bunnen av siden klikker du på «Vis avanserte innstillinger».
5. I Personvern-delen velger du Innholdsinnstillinger.
6. I «Cookies»-fanen kan du krysse bort cookies og lagre dine preferanser.

Safari:

1. Åpne Safari.
2. Velg «Preferanser» på verktøylinjen, og klikk «Personvern» (du finner verktøylinjen, som ser ut som et tannhjul, øverst og til høyre i Safari-vinduet.)
3. I «Aksepter cookies»-delen kan du spesifisere når og hvor Safari skal akseptere cookies fra nettsider For mer informasjon kan du klikk på Hjelp-knappen (spørsmålstegn)
4. Hvis du ønsker å vite mer om cookies lagret på din computer, klikk på «Vis cookies».

Sporingskoder

Oppstrøms AS bruker Facebook Pixel og Facebook Audiences på alle våre sider. Dette er såkalte sporingskoder som samler informasjon om hva du leser, hvilken enhet du bruker, IP-adresse og tidspunkt. En sporingskode er en JavaScript-kode som brukes til å samle inn og sende data til Google Analytics eller Facebook fra et nettsted. Dersom du logger inn på Facebook kan din profil kobles til vår, og du vil kunne motta målrettet reklame. Merk at vi kun viser reklame fra våre egne nettsider.

Her kan du lese mer om hvordan Google behandler dine personvernopplysninger: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Her finner du tilsvarende informasjon fra Facebook: https://www.facebook.com/policy.php


Dersom du ønsker å få opplysninger om deg slettet eller ønsker å melde deg av nyhetsbrevet, kan du kontakte oss. Du finner kontaktinformasjon her eller ved å ta en tur til redaksjonssiden.