Bjørkemålerfiske får selv fotografer til å bytte kamera med stang. Foto: Andreas Lium

Bjørkemåler: Invasjonen ørreten elsker

Små grønne vesener som daler fra himmelen – Når lav profil, tålmodighet og trege bevegelser er the name of the game.

Det er ikke første gang jeg skriver om hvorfor ørreten elsker de grønne små larvene som kalles for bjørkemåler, og det er det gode grunner til.

De av dere som leste magasinet Vak tilbake i 2013-2014, husker kanskje en artikkel av undertegnede og Håvard Stubø i 2. utgave av Vak-årgangen fra 2013

«Vi fisket i et rent ørretvann, og fisken tok selektivt for seg av saktesynkende larver som falt fra trærne. Larvene slipper seg ned mot det de tror er skogbunn når de er klekkeklare. Vi kunne stadig se små ringer bre seg på den blikkstille overflaten etter de falt. Det mest overraskende var å se hvordan dette trakk kjempefisker helt inn i strandsonen, på dager med ...

For å lese denne saken må du abonnere på OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO