fluebinding mygg trailing shuck
Artikkelforfatteren kjører en tokilosørret i en rolig finnmarkselv. Mygg var våpenet. // Foto: Joakim Andreassen

Mygg og små døgnfluer: Bruk trailing shuck i din fluebinding

Det er enkelte mønstre du bør ha som som en del av arsenalet når du fisker i sakteflytende elver. Enten det handler om morgenklekkinger, eller når dagen er på hell og fisken er mer selektiv. Dette er ett av dem.

Imitasjoner av mygg med nymfeskall hengende bak har fått større plass i min fluebinding de siste årene, og mye av grunnen er at jeg har fått mer og mer sansen for tørrfluer med såkalt «trailing shuck».

Trigger selvsikkerhet hos fisk

Dette skal altså etterlikne klekkende insekter, som fortsatt har nymfehuden hengende bak seg. Et stadie der insektet er i en svært sårbar tilstand,og dermed ute av stand til rask flukt. Som for eksempel til sammenlikning med mygglarvestadiet fra forrige runde av denne spalten.

Tom Rosenbauer har tidligere skrevet om hvorfor klekkere som regel er bedre enn voksne insekter. Som artikkelforfatteren er jeg overbevist om at denne nymfehuden som fo...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO