fluefiske med imitasjoner av mygglarver
Foto: Joakim Andreassen

Imitasjonsfiske med mygglarver: Å lure de største med det aller minste

Hvordan bør man tenke som imitasjonsfluefisker hvis man skal lure ordentlig stor ørret og røye med små mygglarver?

I nordisk sammenheng er det nok ikke en overdrivelse å si at fluefiske med imitasjoner av mygglarver er sterkt undervurdert, og her skal jeg blant annet peke på hvorfor.

Habitatet til mygglarver er vesentlig for fluefiskeren

Mygglarver er et vidt begrep, og bare i Norge omfatter dette 5 300 arter fordelt på 106 familierarter som er underlagt Diptera-ordenen (tovinger).

I områder med oksygenfattige forhold på bunnen og mye finsediment, mudder og planterester, kan knallrøde mygglarver være svært tallrike. Aller helst lever de livet sitt i skjul nede i myk bunn, eller gjemt blant mose og planterester.

Ved rask økning i vannføring kan larvene miste taket og drive hjelpeløse med strømmen i hopetall. Et visst drift av disse vil helt sikke...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.