parachute dun døgnflueimitasjon
Foto: Joakim Andreassen

Ikke kødd med en tørr klassiker

Det er unødvendig å leke deilig ved bindestikka. I vrimmelen av moderne fluemønstre, mener jeg det er på tide med en fot i bakken.

Parachute dun er ingen banebrytende nyhet når vi snakker om døgnflueimitasjon, og de fleste har nok vært borti en eller annen versjon av mønsteret før. Her snakker vi en virkelig klassiker, kjent for de fleste.

Dette er mønsteret jeg har endt opp med å bruke i en eller annen form til så godt som alle mine døgnflueimitasjoner. Versjonen i denne saken er slik jeg liker best å binde den selv.

Gammel idé kreditert ung kvinne

Historien til konseptet fallskjermhackle dateres tilbake til 1930-tallet, hvor skotske Helen Todd – en ung yrkesfluebinder, begynte å produsere slike fluer etter inspirasjon fra amerikanske ideér. Som med mye annet innen fluebinding, så hersker det noe usikkerhet rundt hvem som skal ha kred for oppfinnelsen. Oftest ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO