parachute dun døgnflueimitasjon
Foto: Joakim Andreassen

Ikke kødd med en tørr klassiker

Det er unødvendig å leke deilig ved bindestikka. I vrimmelen av moderne fluemønstre, mener jeg det er på tide med en fot i bakken.

Parachute dun er ingen banebrytende nyhet når vi snakker om døgnflueimitasjon, og de fleste har nok vært borti en eller annen versjon av mønsteret før. Her snakker vi en virkelig klassiker, kjent for de fleste.

Dette er mønsteret jeg har endt opp med å bruke i en eller annen form til så godt som alle mine døgnflueimitasjoner. Versjonen i denne saken er slik jeg liker best å binde den selv.

Gammel idé kreditert ung kvinne

Historien til konseptet fallskjermhackle dateres tilbake til 1930-tallet, hvor skotske Helen Todd – en ung yrkesfluebinder, begynte å produsere slike fluer etter inspirasjon fra amerikanske ideér. Som med mye annet innen fluebinding, så hersker det noe usikkerhet rundt hvem som skal ha kred for oppfinnelsen. Oftest ...

För att läsa den här artikeln måste du prenumerera på UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

sv_SESV