Med vinger over Krokskogen. // Illustrasjon: Jørgen Platou Willumsen

Vulgatadagbøkene

Er ikke den skandinaviske sommeren den vakreste i verden? Den insisterer ikke på noe som helst, men fyller deg allikevel med det samme bruset som får femtenåringer til å be den peneste jenta på skoleballet, eller bankranere til å rane banker.

Det er antakeligvis fordi du ikke har fiska nok, sa Nilssen på telefonen.

Det var like før sankthans, og jeg mistenkte at han hadde rett. Norges største døgnflue, innsjøduskgjelledøgnflua, Ephemera vulgata, skal gi et eventyrlig fiske. Flua som er til forveksling lik en hvilken som helst døgnflue bortsett fra at den er større, skal lokke ellers fiskespisende kolosser opp til overflaten.

Vulgataen frister for mye. Kanskje spesielt spinnerfallene skal etter sigende gi opphav til verdens, eller i alle fall Norges beste innsjø-ørretfiske. I tillegg foregår klekkingene i et relativt smalt vindu engang i juni, og det er kanskje kvaliteten på fisket kombinert med det lille vinduet som har gitt fisket sitt rykte. ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.