Morfar lærte meg at fiske ikke handlet om tålmodighet. Jeg trengte ikke lære det, jeg forsto det allerede som guttunge. Likevel er det ganger der hardt arbeid er veien til suksess.

Laksefiske: En dobbeltdekker med tubeost og lunken kaffe

Dersom jeg lå ved et vann der det bodde store ørreter, hadde jeg kanskje funnet roen. Men slik er det ikke. Jeg fisker laks.

Klokka i bilen viser 21:30. Datoen er 24. juni. Kroppen verker, øyelokkene er tunge og fra stereoen i bilen surrer en låt jeg ikke får med meg. Jeg er på vei hjem fra Gardermoen etter syv dager med laksefiske og lunken kaffe et sted nord i Norge. 

På mobilen har det to dager i forveien tikket inn en melding fra fotoredaktøren i redaksjonen. Kan du sjekke mailen fra ***? Jeg har ikke hatt tid. På flyplassen svarer jeg omsider at jeg ser på det så fort jeg kommer hjem. Svaret mitt lyder som følger: «Jeg har fisket meg halvt i hjæl de siste dagene». Og det er sannheten. Sjekke e-post, meldinger (bortsett fra samboeren og barna) og sosiale medier har stått nederst på rangstigen. Tidevannstabeller, Yr og vannstand er det som spiser data på fisketur.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.