Morfar lærte meg at fiske ikke handlet om tålmodighet. Jeg trengte ikke lære det, jeg forsto det allerede som guttunge. Likevel er det ganger der hardt arbeid er veien til suksess.

Laksefiske: En dobbeltdekker med tubeost og lunken kaffe

Dersom jeg lå ved et vann der det bodde store ørreter, hadde jeg kanskje funnet roen. Men slik er det ikke. Jeg fisker laks.

Klokka i bilen viser 21:30. Datoen er 24. juni. Kroppen verker, øyelokkene er tunge og fra stereoen i bilen surrer en låt jeg ikke får med meg. Jeg er på vei hjem fra Gardermoen etter syv dager med laksefiske og lunken kaffe et sted nord i Norge. 

På mobilen har det to dager i forveien tikket inn en melding fra fotoredaktøren i redaksjonen. Kan du sjekke mailen fra ***? Jeg har ikke hatt tid. På flyplassen svarer jeg omsider at jeg ser på det så fort jeg kommer hjem. Svaret mitt lyder som følger: «Jeg har fisket meg halvt i hjæl de siste dagene». Og det er sannheten. Sjekke e-post, meldinger (bortsett fra samboeren og barna) og sosiale medier har stått nederst på rangstigen. Tidevannstabeller, Yr og vannstand er det som spiser data på fisketur.

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.