Foto: Ole Jørgen Grumstad

Hjortehår over vann (shredde, shredde, shredde)

Hva er bedre enn vidde, fjell og et kart med mange blå flekker, der en lokal i bytte mot en lillesøster, et par fluer og evig vennskap, har satt kryss der det er fisk over to kilo? Vi skulle jakte storfisk, det var tid for hjortehår og rifla vann. 

Vårfluene durer rundt som våryre nordmenn første sommeren på sjøen i splitter ny båt. Helt uten mål og mening virrer de rundt og setter spor i en blank overflate, som en nøkkel langs lakken på en nypolert bil. Jeg velger å tro at det den skjærende lyden som trigger fisken. 

Det er klart det provoserer, så da må det hugges til. 

Caddis-fiske er fiske i fjellvann over tregrensa når det i utgangspunktet ikke vaker noe særlig. Det ser i utgangspunktet dødt ut, det handler om å dekke så mye overflate som mulig med hjortehår i bevegelse. Vi har ikke tid til å finne fisk henslengt i lyngen med en kaffekopp, mens vi speider utover vannet. Dette er "Seeking Caddis"-fiske. Å fiske med vårflueimitasjoner er noe annet. Jeg har et elsk/hat forhold til cadd...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.