Den magiske underbuksa

«Nederst i baggen lyste den opp som en nykokt hummer».

Det er flaut å si det høyt, men jeg tror det finnes noe større der ute. Fysiske gjenstander med overnaturlige krefter som må brukes med den største aktsomhet.

Det startet i det små med hodeplagg. Rettere sagt capser. Jeg bruker dem hele tiden, men av en eller annen grunn er det ikke alle som virker. Svaret kommer ofte fort. Eller en overbevisning i mitt indre gir meg raskt klare indikasjoner på at noe er feil. Det har selvfølgelig ingen ting med vannstand, oppgang eller vær å gjøre. Jeg får bare en jævlig dårlig følelse. Det er capsen. Dermed drar jeg aldri på lengre turer med én caps. Resultatet kunne blitt fatalt. Som laksefisker jager vi rundt etter en fisk som i utgangspunktet ikke spiser, og i mangel på bedre svar på hvorfor den fordømte fisken ikke tar, er det lett å ty til gode unnskyldninger. Likevel. Jeg er overbevist. Det finnes noe større der ute. Overnaturlige krefter.

Bjørn Borg med overnaturlige krefter

Året er 2016, stedet er Trøndelag, elva er Stjørdal. Vannstanden er perfekt, og alt ligger til rette for et bra fiske. Problemet er bare at det ikke skjer en dritt. Ikke så mye som et lugg de første fem dagene. Jeg har vært gjennom alle liner, alle fluer – små, store, fyldige, skrikende og duse. Ingen ting ser ut til å funke. I et svakt øyeblikk – eller skal vi kalle det et magisk øyeblikk – får jeg en åpenbaring. Nederst i baggen ligger den. Den lyser opp som en nykokt hummer nede i den 120-liters store baggen. Bjørn Borg-bokseren jeg fikk til jul av mutteren noen år tidligere. 

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere.
Du kan prøve GRATIS i 7 DAGER.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Det billigste abonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

Norwegian