Bengt-Are Barstad fluebinding
Av og til er naturen ekstra gavmild. Øyeblikk i storslåtte Lierne. // Foto: Privat

1000 dager med utefluebinding: Teltflymfenes jedimester

Å binde fluer ved vannet høres fint ut, men koster gjerne mer enn det smaker. Hva skal til for å få fluebinding i felt til å fungere?

For å forstå bedre hvordan utefluebinding funker i praksis tok oss en lenger prat med Barstad for Oppstrøms høstutgave i 2020. Den kan du nå lese i sin helhet her.

Gikk så til de grader mot strømmen

I en alder av 48 år valgte Bengt-Are Barstad å si opp jobben, kutte navlestrengen til sivilasjonen og leve ute i norsk natur.

Han er opprinnelig fra Orkdal og er pappa til Martin (25 og Elias (21). Før jobbet han i sportsbutikk, men han har også studert biologi. Mest av alt har Barstad vært naturmann hele livet, og dokumenterer nå sitt eget uteprosjekt som finnes både på Instagram og Facebook og på Naturkanal1.

Vi synes opplagt at hele prosjektet er fascinerende, men som fluefiskere var det spesielt flue...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.