1000 dager med utefluebinding: Teltflymfenes jedimester

Bengt-Are Barstad fluebinding
Av og til er naturen ekstra gavmild. Øyeblikk i storslåtte Lierne. // Foto: Privat

Å binde fluer ved vannet høres fint ut, men koster gjerne mer enn det smaker. Hva skal til for å få feltfluebinding til å fungere?

For å forstå bedre hvordan utefluebinding funker i praksis tok oss en lenger prat med Barstad for Oppstrøms høstutgave i 2020. Den kan du nå lese i sin helhet her.

Gikk så til de grader mot strømmen

I en alder av 48 år valgte Bengt-Are Barstad å si opp jobben, kutte navlestrengen til sivilasjonen og leve ute i norsk natur.

Han er opprinnelig fra Orkdal og er pappa til Martin (25 og Elias (21). Før jobbet han i sportsbutikk, men han har også studert biologi. Mest av alt har Barstad vært naturmann hele livet, og dokumenterer nå sitt eget uteprosjekt som finnes både på Instagram og Facebook og på Naturkanal1.

Vi synes opplagt at hele prosjektet er fascinerende, men som fluefiskere var det spesielt fluebindinga vi kjente på størst nysgjerrighet rundt.

(artikeln fortsätter)

For å lese denne saken må du abonnere.
Du kan prøve GRATIS i 30 DAGER.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Det billigste abonnementet vårt koster mindre enn en kaffekopp i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur. I tillegg er du med på å bygge Norges eneste fluefiskemagasin.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

Swedish