Foto: Joakim Andreassen

W(t)F#5

Stenger måler vi i fot, en måleenhet som er helt avleggs. Vektklasser benevnes med tall som som indikerer gramintervaller på de ytterste 9,14 meterne av snøret. En krok 14 er ikke en krok 14, og hva er egentlig en bindetråd i 8/0?

Jeg har lenge hatt en følelse av at det er noe som er helt feil ned til kjernen av fluefiske. Noe som er råttent. Mange av oss ser på dette lystfisket mer som en livsstil enn som en hobby, noe som er musikk i ørene til markedsførere. Når det i tillegg er slik at fluefiskere også oppfatter fluefiskere som et «Vi», når musikken orgasmiske høyder.

Plutselig har markedsførerne et marked bestående av en stim med «Oss» som ønsker å vise vår individualitet og særegne «livsstil» ved å se nokså like ut. Dermed pøses det på med nye modeller eller nye farger hvert år. Jeg kaster nå stein i glasshus, for jeg har ekstremt mye stæsj og faller ofte for markedsførernes triks. Jeg er en prylbøg og kan kjøpe et nærmest ufattelig bredt utvalg av stæsj.

Lenge trodde jeg at det var noe skruppelløst corporate over fluefiske, noe bunnløst kynisk. Krefter som gir 1% til planeten med den ene hånden, og fyller markedet med plastprodukter fra andre siden av planeten med den andre.

400 gulrøtter

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.