Olivenfarget håndkle i tørketrommel lager vakker dubbing. // Foto: Tore Litleré Rydgren

14 ting du ikke vet du trenger

Det er mye man vil ha som fluefisker, og minst halvparten av det er helt unødvendig. Her er derimot 14 ting ikke alle vet at man faktisk trenger.

1: Hårklemme: Brukes på bindestikka når man lager store streamere og gjeddefluer for å holde kontroll på lange materialer. Med mindre du er die-hard Def Leppard-fan og dermed kan benytte deg av den du allerede har i håret, så kan du sikkert rappe en av søstera/morra di!

2: Armor-all-servietter til rensing av liner.

3: Tear-aid fikser alt fra hull i vadere og liggeunderlag, til revnede telt. Dette MÅ man ha med!

4: Sykkelslange: Gir godt grep på stangdeler som sitter fast. Klipp opp to biter og putt i sekken. I tillegg brenner det som faen, så helt sjef å starte skogbrann med.

5: Løse neoprensokker: Lages av de fleste vaderprodusenter. Alternativt kan du klippe sokkene av dine oppbrukte vadere. Begge deler funker bra, og brukes når du går inn til elven i vadesko. Da slipper du å ha vadesko i sekken og fjellsko på føttene. Lurt jungeltriks!

6: Plastflasker til oppbevaring av flueliner. Drikk brusen din, og surr opp lina rundt den tomme flasken. Holder evig og flyter hvis du mister den. Husk å merke med tusj på lina/flasken så du slipper å ende opp med en skuff full av «forundringsliner».

7: Tinsel fra Panduro: Gull og sølv på 1000-meterspoler. Kuuult! (Red.anm: Artikkelforfatteren er stamkunde på Panduro av flere grunner).

8: Zyrtec mot myggstikk: Aldri dra til Nord-Norge uten!

9: Fiskars-saks fra sybutikken (eller Jernia). Bedre enn mye annet som koster mye mer!

10: Neste gang kona tvinger deg med på IKEA, gå en tur i tallerken-avdelingen og stjel foam-arkene som ligger mellom tallerkenene. Perfekt til fluebinding!

11: Kjøp kun olivenfargede og billige håndklær. Da blir tørketommelen din plutselig en dubbing-maskin. Og man trenger bare oliven!

12: Bruker du Stroft-fortom? Kjøp 200metersspole med 0.14 først som sist! Hvis du syns det blir for slukfiskeraktig å drasse på, så fest 25m-spolen på en drill og fyll den helt opp fra storspolen. Du får plass til mye mer enn du tror. Å gå tom for 0.14 er synonymt med å gå tom for vann i ørkenen!

13: Det finns ikke noe 13. Det gjør det aldri.

14: Ziplock-poser fra IKEA: Holder ting tørt og småsaker ryddig. Før sesongstart legger du en ziplock i lomma på vadebuksene med litt dasspapir og lighter. Du vet du kommer til å trenge en eller begge deler i løpet av sesongen!

nb_NO