Laksefiske med utsikt til England. Figgjo der den renner ut i havet ved Sele. // Foto: Hans Kristian Krogh Hanssen

Villaksdebatt fra Figgjo

På tirsdag debatterer politikere villaks utenfor Laksehytta på Sele ved utløpet av Figgjo. Før debatten får du høre både om Figgjo og om statusen til villaksen i Norge. Oppstrøms strømmer hele greia.

Er det mulig å både ha en sunn villaksstamme og vekst i oppdrettsnæringen? Hvilke krav bør stilles? Kan man styre oppdretten i kommunen, eller er det Stortinget som må legge føringer? Kan trafikklyssystemet utbedres og hvordan skal i så fall det skje? Og hvordan skal vi hjelpe villaksen med å møte klimaendringer?

Dette er bare noen av spørsmålene du muligens får svar på under tirsdagens debatt ved utløpet av Figgjo. Debatten arrangeres av Norske Lakseelver og begynner klokka 11:30.

Representanter fra Venstre, Senterpartiet, SV, Høyre, Arbeiderpartiet, Rødt og MDG skal diskutere villaksens framtid i en samtale som blir styrt av journalist Kjersti Sandvik fra Fiskeribladet. Debatten vil innledes av et foredrag om forvaltningen i Figgjo, samt en statusrapport for norsk villaks fra lakseforsker Helge Skoglund fra NORCE og Vitenskapelig råd for lakseforvaltning.

Tirsdagens debattanter

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO