Ved evighetens bredder

Hu! Det regner og det blæs.

For langt nord i fjellom,

djupt under hellom,

der leikar det.

(«Liti Kjersti og bergekongen», trad. middelalderballade)

***

Jeg skriver ikke dette for å unnskylde meg, eller for å få forståelse. Jeg vet selv at rettens kjennelse var feil, hvor lite sannsynlig det enn måtte virke. Og jeg bryr meg ikke lenger; ikke om folk, om mat, om søvn. Kroppen er nummen, bortglemt i en av sinnets bakevjer. Tankene mine kretser hvileløst om kun en eneste ting, et eneste sted. Stedet der det skjedde, alt dette jeg nå skal fortelle, noen sommerdager på begynnelsen av 2000-tallet.

Betongveggene som stenger meg inne blir trangere og trangere for hver blomsterknopp som springer i vårværet, hver dråpe smeltevann som skimrer i solen. Og jeg vet det vil komme mang en vårflom før jeg kan dra tilbake. Heldigvis. For egentlig vil jeg ikke, til tross for at jeg ikke klarer å tenke på annet. Kanskje vil jeg faktisk mye heller bli her, mellom hvitmalte, trygge vegger. Men hva jeg vil spiller ingen rolle, for tilbake skal jeg før eller siden.

Jeg skriver ikke dette for å...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.