Foto: John Fredrik Hove

Urbant fiske mot strømmen

Kristian Leraand er ute med ny «sesong» med episoder, av en type fiske som er ment å være en kraftig motvekt til det tradisjonelle.

Leraand jobber som fotograf, kursholder og videograf, og har alltid et stort fokus på det visuelle. Når det gjelder fiskefilmproduksjon kjører han dog en mer røff stil.

– Når jeg fisker klarer jeg sjeldent å legge fra meg fluestanga og derfor får videoene en v-logg-aktig innpakning med masse fjas, forteller Leraand.

Pirker borti «haterne»
Han synes det er viktigere å appellere til en ny generasjon enn å følge malen til en generasjon han mener tviholder på sitt eget. I den anledning mener han at stikk til et hårsårt miljø er på sin plass.

– Misforstå meg rett. Det finnes fantastisk mange ålreite folk i fluefiskemiljøet. Likevel har man en liten gjeng med hatere som skriver hardt i «caps-lock» etter det som antakeligvis er en 4-5 øl foran bindestikka, mener Leraand.

Saken fortsetter under bildet.

streetfishing_leraand_opstrms
Leraand med “byfanget ørret”. In your face, haters! // Foto: Kristian Leraand

Han peker spesielt på enkelte brukere som preger det største norske fluefiskeforumet.

– Man skaper ikke et positivt miljø og økt rekruttering når de som ikke er erfarne blir høvla ned bare de tar i en fisk litt feil. La oss heller spre fiskeglede, humor og åpne armene opp for unge folk som har masse å lære, sier Leraand.

Utelukker ikke annet enn videologg
Han lover en sesong med masse urbant fiske, i tillegg til mer naturskjønne omgivelser.

– Man skal ikke se bort ifra at jeg holder av et par dager der jeg lager noe ordentlig pent så folk kan se at det også er noe vi behersker. Må bare finne meg i å ikke fiske så mye under en sånn type innspilling, flirer Leraand.

Leraand slapp episode fire (under) i forrige uke, men du kan se alle de tidligere episodene her.