Foto: finfollowers.com

Tre måneder med bomseliv

Ser vi endelig ørsmå konturer av et ungt crew som skal tilby Skandinavia noe mer enn fiskeporno blottet for rød tråd?

Fin Followers består av fem unge menn som er i starten av tyveårene. Som alle unge menn i den alderen har de både et kult navn, bloggfacebook-page og instagram-konto.

Klokt valg
Finne-følgerne skiller seg likevel noe fra fluefiskere i samme aldersgruppe. De har nemlig alle innsett at både ansvar, utdannelse og (muligens) kjærester snart banker på døren, og at det i den anledning gjelder å fiske så mye som mulig før det er for sent.

– Vi snakker om all mulig fisk, på alle mulige steder. Det er litt hardt for bankkontoen, men der det er vilje (fisk), der er det vei, sier Johan Bjerg til Oppstrøms.

Fire av gutta har nettopp tilbrakt tre måneder på henholdsvis New Zealand og Cook Islands.

– Hvis vi hadde hatt lommene fulle av penger hadde vi leid biler, dyre guider og kjørt på med masse helikopterturer, sier Bjerg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

finfollowers_nz_02_opstrms
Johan Bjerg og Fin Followers har prioritert riktig. // Foto: Fin Followers

Måtte improvisere
Realiteten var dog en helt annen, og ovennevnte lommer var alt annet enn fulle.

– Slikt er likevel ingen hindring. Det krever bare en litt annen mentalitet, krydret med kreativitet og pågangsmot. Det var flere situasjoner hvor vi måtte kjempe hardt, ingenting gikk vår vei, og håpet nærmest var borte, forteller Bjerg.

Han påpeker likevel at lidelsesaspektet på mange måter var en del av planen.

– Man setter jo langt større pris på en fisk man virkelig har arbeidet for.

Kommer mer
I løpet av våren og tidlig sommer vil Fin Followers legge ut filmer fra deres hjemmesnekrede eventyr fra andre siden av kloden.

– Det kommer selvsagt til å handle om fisk, men like mye om livet som fiskeboms og de utfordringer man da møter, avslutter Bjerg.

Her serverer gjengen en liten teaser som eksemplifiserer bomsetilværelsen på en fin måte i jakten på en hjemmelaget linekurv. Vi gleder oss til fortsettelsen!