Tørrfluelandet 16 år etter

I 2005 kom den første filmen i en trilogi som har blitt stående som et vannskille i norsk fluefiske. I anledning digital relansering på Vimeo, tok vi en prat med hovedpersonene om hva som skjedde i kulissene.

For en ung fisker føltes prosjektene som oppstod rundt Lars Nilssen og Lars Lenth i tiåret rundt milleniumsskiftet, som et brudd. Sportsfiske hadde vært noe som foregikk i litt gubbete blader som Vi Menn og Villmarksliv, og kulturen hadde en eim av pipetobakk og gamle heimvernsjakker. For en generasjon Xer, var det lite å kjenne seg igjen i. På fisketur med Bård og Lars var noe helt nytt, men bar preg av å være addressert til et bredt publikum. Da Tørrfluelandet kom, føltes den som en forlengelse av Bård og Lars, men spisset mot oss. I en underlig blanding av hengivenhet og ironi ble fluefiske presentert på en måte som føltes underlig kjent. Det var litt som å komme hjem.

Nå - 16 år etter - relanseres filmene digitalt på Vimeo. Vi tok en prat med hovedpersonene om omstendighetene rundt trilogien.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.