Foto: Kasper Fosser

Taco-fredag: John Bond

Du skal være en amerikaner med cojones (som de sier i tacoens hjemtrakter) for å pakke sammen livet ditt i Montana, kjøpe noen hytter langs en elv ved en liten bygd i et bittelite land på andre siden av jordkloden og starte en fiskecamp. Men akkurat det gjorde altså fredagens gjest.

Hvem er John Bond?

Jeg er en amerikansk fluefiskeguide fra Montana som har vært hekta på fluefiske siden jeg var en liten gutt. Jeg vokste opp i en fluefiskefamilie, og var tidlig på vannet der jeg lærte det grunnleggende i fluefiske. Familieferiene kretset gjerne rundt fluefiske og jeg fikk løpe fritt rundt og øve på fluefiske i elver og vann der distraksjonene var å snu stein for å se etter insekter, inspisere habitater for å se hvordan fisk lever, fange frosker og forhåpentligvis et par fisk.

Dette fortsatte gjennom barndommen, og da jeg var 17, var jeg avhengig. Fluefiske staket ut framtiden min. Målet ble aldri en perfekt jobb, et stort hus eller en fet...

For å lese denne saken må du abonnere på OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO