Taco-fredag: John Bond

Foto: Kasper Fosser

Du skal være en amerikaner med cojones (som de sier i tacoens hjemtrakter) for å pakke sammen livet ditt i Montana, kjøpe noen hytter langs en elv ved en liten bygd i et bittelite land på andre siden av jordkloden og starte en fiskecamp. Men akkurat det gjorde altså fredagens gjest.

Taco-fredag er en semi-fast spalte der vi møter både kjente og helt vanlige fluefiskere som svarer på enkle spørsmål. Denne uka har vi kommet til John Bond.

PS: Det skal være koriander på taco!

Hvem er John Bond?

Jeg er en amerikansk fluefiskeguide fra Montana som har vært hekta på fluefiske siden jeg var en liten gutt. Jeg vokste opp i en fluefiskefamilie, og var tidlig på vannet der jeg lærte det grunnleggende i fluefiske. Familieferiene kretset gjerne rundt fluefiske og jeg fikk løpe fritt rundt og øve på fluefiske i elver og vann der distraksjonene var å snu stein for å se etter insekter, inspisere habitater for å se hvordan fisk lever, fange frosker og forhåpentligvis et par fisk.

Dette fortsatte gjennom barndommen, og da jeg var 17, var jeg avhengig. Fluefiske staket ut framtiden min. Målet ble aldri en perfekt jobb, et stort hus eller en fet bil. Fluefiske var og er min reise, og jeg har ikke andre mål enn eventyrene og stedene det tar meg til. Jeg vokste opp som tørrfluepurist (som mamma og pappa), men utvidet etterhvert repertoaret til nymfer og å svinge streamere sånn at jeg kunne fiske året rundt og få jobben gjort. 

(artikeln fortsätter)

För att läsa den här artikeln måste du prenumerera på Print + digital eller Digital.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vår billigaste prenumeration kostar lika mycket som en kopp kaffe i månaden, och som prenumerant stödjer du även produktionen av viktig journalistik om vildlaxen.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

sv_SE