Stoor bekkerøye. // Foto: Chase Bartee

Store Landskap

Aimee og Chase Bartee, bedre kjent som Tight Loops, klarte ikke å glemme en Field & Stream-artikkel fra 2004. Den handlet om et bekkerøye-nirvana på Labrador. Sammen med Christopher Sinclair og Dylan Markey brukte de over et år på å planlegge og gjennomføre turen dit. Nå er filmen ute.

Siden Oppstrøms skrev om Aimee og Chase Bartee i 2016, har de holdt fram med å produsere en rekke visuelt slående filmer. I 2017, etter å ha lest en 15 år gammel artikkel om et glemt bekkerøya-nirvana, bestemte de seg for å legge ut på en to ukers kanoekspedisjon inn i hjertet av Labrador i Canada. Resultatet er Big Land, en tre kvarters film som handler om mye mer enn bare fluefiske.

– Vi var ekstremt nøye da vi planla, sier Chase Bartee til Oppstrøms. Vi brukte et år på å skaffe utstyr, lære oss kano-skills, bushcraft osv. Vi var nødt til det i og med at en tur som dette ikke er noen spøk. Blir du skadet der inne, kan det bli alvorlig før et fly kan hente deg ut.

– Var det noe som tok dere på senga?

–  Det som kanskje overrasket mest med Labrador, var hvor vanskelig det vår å få fisk! På en eller annen måte tenkte vi nok at disse fiskene aldri hadde sett fluer...

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.