Aimee Savard finner kreativitet på fisketur. // Foto: Chase Bartee

Lager inspirerende fluefiskekunst

Kreativitet kombinert med det «aller viktigste» i livet. Møt to mennesker som inspirerer med film. Og skreddersydd kunst for fluefiskerommet.

Uansett hva som er motivet for å legge tusenvis av kroner på bordet, så er det mye som virker fullstendig meningsløst. Å stå å se på et verk mens man klør seg på haka og sier noen velvalgte ord er ikke for alle.

Det er nærliggende å tro at folk flest kjøper kunst fordi de liker motivet. Eller fordi man på en litt diskret måte vil sanke poeng hos småpretensiøse og statusjagende venner og/eller familie.

Saken fortsetter under bildene.

tightloops_02_opstrms
Holder det ekte i 1985-modell VW Westfalia Camper Van. // Foto: Joe St. Pierre

Enkelt og vakkert

Kunstbegrepet er likevel vidt, og innhold som man kan forstå uten å ha en mastergrad i estetikk hører også hjemme i samme kategori. Noe så enkelt som en tegning av en ørret og en klassisk tørrflue kan også være kunst.

Tight Loops er et lite kunstnerkollektiv som består av Aimee Savard (fotograf og grafiker) og Chase Bartee (filmskaper og illustratør).

– Vi reiser rundt i USA på jakt etter frihet, opplevelser og friluftsliv generelt. Enten det dreier seg om lage tegninger eller dokumentarfilm, så er målet å inspirere andre til å gjøre mer av det de elsker, forteller Aimee Savard til Oppstrøms.

tightloops_opstrms
Kunst for binderommet? // Foto: Joe St. Pierre

Gikk mot strømmen

I årevis hadde de begge klassiske A4-jobber. På fritiden brukte de derimot hvert ledige minutt på fiske, skateboard, være på tur, kjøre motorsykkel og mekke på gamle Volkswagen-vans.

– I 2014 gjorde gjorde vi en drastisk avgjørelse som ville forandre livene våre kraftig. Vi kjøpte en 1985-modell VW Westfalia Camper Van, sa opp jobbene våre og kjørte til Montana for å jakte på ørret, forteller Savard.

Etter dette har de utelukkende jobbet med en langfilm og en fotobok som setter fokus på reisene deres. I tillegg til personlige og kommersielle prosjekter for venner og partnere.

Se noe av arbeidet til tospannet her, samt deres nydelige høstskildring fra New England under.