Foto: Nasjonalt Villakssenter

Pukkellaksseminar

Reell trussel eller hendig syndebukk for oppdrettsbransjen? Miljødirektoratet, forskere fra NINA og LUKE er blant dem som i morgen gir deg det du trenger å vite om pukkellaksen. Helt gratis.

Har pukkellaksen kommet for å bli, eller kan den stanses? Hvordan er utsiktene for oppgangen 2023? Hvordan jobber finnene for å bli kvitt pukkellaksen? Kan den tas ut i sjøen? Dette er bare noen av spørsmålene du får svar på når Nasjonalt Villakssenter inviterer til pukkellaksseminar i morgen, tirsdag 17. januar.

Pukkellaksen er en stillehavslaks som nå ser ut til å ha etablert seg i Atlanterhavet og norske lakseelver. Hvordan påvirker det økosystemene og hva kan og skal vi gjøre med det. Og hvordan blir oppgangen i år?

I tillegg til status, erfaringer og tiltak i Tana, skal Torbjørn Forseth, leder i Vitenskapelig råd for lakseforvaltning, presentere rådets rapport. Eva Thorstad gir også en status på pukkelakssituasjonen nasjonalt.

Seminaret som avholdes i Tanabru går på norsk, samisk og finsk med tolk. Er Tana ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.