Foto: Nasjonalt Villakssenter

Pukkellaksseminar

Reell trussel eller hendig syndebukk for oppdrettsbransjen? Miljødirektoratet, forskere fra NINA og LUKE er blant dem som i morgen gir deg det du trenger å vite om pukkellaksen. Helt gratis.

Har pukkellaksen kommet for å bli, eller kan den stanses? Hvordan er utsiktene for oppgangen 2023? Hvordan jobber finnene for å bli kvitt pukkellaksen? Kan den tas ut i sjøen? Dette er bare noen av spørsmålene du får svar på når Nasjonalt Villakssenter inviterer til pukkellaksseminar i morgen, tirsdag 17. januar.

Pukkellaksen er en stillehavslaks som nå ser ut til å ha etablert seg i Atlanterhavet og norske lakseelver. Hvordan påvirker det økosystemene og hva kan og skal vi gjøre med det. Og hvordan blir oppgangen i år?

I tillegg til status, erfaringer og tiltak i Tana, skal Torbjørn Forseth, leder i Vitenskapelig råd for lakseforvaltning, presentere rådets rapport. Eva Thorstad gir også en status på pukkelakssituasjonen nasjonalt.

Seminaret som avholdes i Tanabru går på norsk, samisk og finsk med tolk. Er Tana ...

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

sv_SESV