Prepp!

Knut Johan Ruud føler en dyp og skamfri glede over å preppe sesongen. Her deler han preppingens hemmeligheter.

Å preppe er mer enn å grave ned havregryn og ammunisjon i Østmarka. Det er et vederkvegende ritual som kan stimulere en fluefisker, uten å påkalle omgivelsenes vrede på samme måten som dommedagsprepping gjør. 

Jeg er en uhelbredelig ting-Mathias som skulle ønske han var minimalist, og har ganske mye som må preppes før sesong. Jeg finner også en ektefølt, dyp og fullstendig skamfri glede i å preppe. Det føles som å tjuvstarte, eller egentlig mest som å smugkikke på sesongen. Behovet blir akutt den første dagen med sol og plussgrader etter jul. Mange får lyst på lave sko og utepils, jeg iler hjem i kåte byks for å preppe fiskeutstyret, sjekke at alt av GRU er klart. 

Hva er GRU, jo det er grunnutrustningen som må være installert og komplett i god tid før sesongstart. Jeg har et mildt autistisk forhold til fiskeutstyr, turutstyr og ritualer, så det er selvsagt strenge regler for hva som inngår i GRU og hvordan den systematiseres. GRU har tre elementer:

1. Fiskeveske/sminkepung/chestpack

2. Vadebukse

...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.