Foto: Frederik Lorentzen

På vei til elva: Peter Andreas Christensen

Fluefiske er synonymt med lange bilturer, og lange bilturer er synonymt med musikk. Vi kjører shotgun med utvalgte fluefiskere og lar dem plukke ut ti låter til turen.

Etter å ha sett videoene av og med Peter Andreas Christensen følte jeg at jeg kjente ham litt. I en rekke etterhvert klassiske edits (kanskje spesielt intervjuet han gjorde med Inwaders MediaThe Scandinavian Way og Oh my God! Very bad fly fishing), har han framstått som en litt distré hipster med bustete hår, fårete smil og ironisk distanse. Det viste seg å være feil.

Da jeg møtte ham over en øl i Oslo, brøt han ut i en hypnotisk tirade om antropocen-begrepets utilstrekkelighet, fluefisket som kolonialisme, engelske kalkelver og underlige antropologiske teorier om forholdet mellom mennesker og dyr. Det var som å falle ned i et intellektuelt kaninhull.

Peter er i gang med en doktorgrad i antropologi på Universitet i Oslo og fisker i disse dager utelukkende etter ørret, laks, permit og tarpon. Og til nøds double digit bonefish.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.