På vei til elva: Peter Andreas Christensen

Foto: Frederik Lorentzen

Fluefiske er synonymt med lange bilturer, og lange bilturer er synonymt med musikk. Vi kjører shotgun med utvalgte fluefiskere og lar dem plukke ut ti låter til turen.

Etter å ha sett videoene av og med Peter Andreas Christensen følte jeg at jeg kjente ham litt. I en rekke etterhvert klassiske edits (kanskje spesielt intervjuet han gjorde med Inwaders MediaThe Scandinavian Way och Oh my God! Very bad fly fishing), har han framstått som en litt distré hipster med bustete hår, fårete smil og ironisk distanse. Det viste seg å være feil.

Da jeg møtte ham over en øl i Oslo, brøt han ut i en hypnotisk tirade om antropocen-begrepets utilstrekkelighet, fluefisket som kolonialisme, engelske kalkelver og underlige antropologiske teorier om forholdet mellom mennesker og dyr. Det var som å falle ned i et intellektuelt kaninhull.

Peter er i gang med en doktorgrad i antropologi på Universitet i Oslo og fisker i disse dager utelukkende etter ørret, laks, permit og tarpon. Og til nøds double digit bonefish.

För att läsa den här artikeln måste du prenumerera på Print + digital eller Digital.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vår billigaste prenumeration kostar lika mycket som en kopp kaffe i månaden, och som prenumerant stödjer du även produktionen av viktig journalistik om vildlaxen.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

Swedish