Broderlig high five i Finnmark. // Foto: Runar Gjelsvik / @runargje

På loffen i Finnmark: Fra lovende fotballkarriere til naturformidling

Enkelte ting i livet trumfer idrettskarriere, men for Kristoffer Møvik var friluftslivdreiningen preget av en lang tankeprosess. Han angrer derimot ikke på valget, som nå har resultert i genuin YouTube-serie og en smått økende trang til å dele de gode opplevelsene.

Å være på loffen i Finnmark er et drømmescenario for enhver fluefisker, og Kristoffer Møvik er ikke noe unntak. Sammen med broren Matias, og den felles kompisen Runar, har dette blitt en årlig begivenhet.

Kompisforholdet, som stammer fra barndommen, har nå resultert i tre episoder som formelig oser av både kameratskap, turglede og en genuin tilnærming til friluftsliv.

Vi tok oss en prat med mannen bak selve produksjonen. En kar som kan skilte med en litt utradisjonell inngang til det seriøse friluftslivet.

Kristoffer Møvik hadde nemlig flere år som fotballspiller i Brann, der begge brødrene satset. Med blant annet aldersbestemte landskamper på merittlista, var det en hverdag preget av mye trening og reise. Det ble med andre ord lite tid til andre lidenskaper, og savnet etter å kunne bruke mer tid på jakt, fiske og friluftsliv, gjorde at brødrene gjorde en karrieredreining.

– Me valte begge å avslutte fotballsatsinga, og dermed bl...

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.