Det er dårlig stemning på «Sjøørret Norge». // Illustrasjonsbilde: Joakim Andreassen

På brekket #12: Ukrainsk harr, vannstand i lomma og sjøørretfeid

Velkommen til ukas temperaturmåling av (fluefiske)miljøet. Det være seg nyheter, nye filmer, sladder, utstyrsnytt eller bare tilfeldige greier. På brekket finner man så mangt.

På brekket #12 inneholder ukrainsk harr, svenske tørrflueminner, vinterstøinger og elveapper. Dessuten: krim fra fransk havnekneipe og Edwyn Collins.

Symboltung villharr i Ukraina

På torsdag rullet russiske stridsvogner inn i Ukraina, og den første europeiske storkrigen på 70 år var et faktum. Russlands angrep er ikke bare et angrep på Ukraina, men på internasjonal rettsorden. Det er ingen grunn til å tro at Russland føler seg truet av NATO, og all grunn til å tro at dette handler om Putin som vil tvinge verden til å akseptere at land i Russlands nærområde ikke skal være herre over egen skjebne, på spissen av en bajonett.

For små land med grenser til Russland, er dette dårlig nytt. Invasjonen er et bevis på at Putin ikke lenger respekterer FN-pakten som sier at medlemsland skal «i sine internasjonale forhold avholde seg fra trusler om eller bruk av væpnet makt mot noen stats territoriale integritet eller politiske uavhengighe...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.