Magnus Kindlihagen, drar ofte på tur alene i folketomme områder i Troms. Lenge før fredningen var han i Ousto, der han fikk dette prakteksemplaret på 4,6 kg. Foto: Magnus Kindlihagen

Ousto: Definisjonen på oppstrøms

På slutten av 60-tallet ga NVE klarsignal til Straumsmo kraftverk og oppdemming av Altevatnet. Samtidig gikk Nord-Norges, eller kanskje Norges, beste ørretfiske tapt.

I dag prøver noen ildsjeler å gjenopplive elva der kjemper engang svømte, og en av dem i periferien av prosjektet er Steinar Ingebrigtsen Grødahl.

I anledning Bror Olsens sak om ørreten fra Ousto, snakket vi med ham om hans erfaringer fra området, tiltakene som er gjort for å redde elva, og hva som gjøres i dag.

Oppstrøms: Hva var Ousto før?

Steinar Ingebrigtsen Grødahl: Definisjonen på Oppstrøms! Barduelvas hovedkilde, Altevatnets største innløpselv, en ørretfiskers mekka! Fra noen hold har det vært påstått at det var verdens beste ørretelv, før Altevatnet ble demma opp og regulert. Om det medførte riktighet eller ikke kan være et åpent spørsmål, men at denne elva mellom

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.