Canis lupus. Oppført som kritisk truet på den norske rødlista. // Foto: Magnus Askeland

Organisasjonen som er livredd for å velge side

NJFF ønsker ulv i norsk natur, men går i fakkeltog for å skyte flere. Organisasjonen står i spagaten mellom to natursyn på kollisjonskurs.

Da Borgarting lagmannsrett for to uker siden ga staten rett til å felle 25 ulver innenfor ulvesonen, var lederen for Norges Jeger og Fiskerforbund (NJFF), Knut Arne Gjems, i godt lune. Ulvene det var snakk om, hadde riktignok ikke tatt husdyr. Ei heller utgjorde de noen annen trussel, men allikevel feiret Gjems og NJFF. De viste til et stortingsvedtak som overser lovfestede krav om genetisk integritet hos ulv, og benyttet anledningen til å be om en utvidelse av jakttidene, stikk i strid med rovviltforskriften. 

Det er ikke første gang Gjems engasjerer seg mot ulv. Da regjeringen for noen år siden sparte to ulveflokker rovviltnemdene gikk inn for å felle, valgte Gjems og NJFF å lede an i det som ble omtalt som et «rovdyrpolitisk fakkeltog». «Grensen er nådd!» sa Gjems den gang og marsjerte ned Karl Johan med fakkel og ti tusen nordmenn. Det fordi fjorten ekstra ulv fikk leve. 

Engasjementet kan virke merkelig, all den tid NJFF er krystal...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.