Fersk haill-teori med «Krypto-Kristoffer», «Sik King» og ølhunden Ole

Rollef Krabberød er ambivalent til regnbue-haill. Men fanger det mer ørret? // Foto: Klinkhammer Productions

I et mylder av fluefiskere som skal bli YouTube-kjendiser, er det langt mellom det redaksjonen søker etter når vi skal konsumere denne typen underholdning. Det blir mye spoling og gjesp. Denne blide gjengen lener seg derimot til et format som det er umulig å ikke like, og det de (fremdeles) mangler på det tekniske tar de (som vanlig) igjen på sjarm.

Forrige gang vi laget sak på Klinkhammer Productions, ble vi lovet mer beretninger og haill-teori fra områder av Norge der man kan oppleve reinsdyrangst. Planene materialiserte seg aldri, og den forrige sesongen ble visstnok en fadese uten en eneste pen ørret i håven.

– Vi så ikke snurten av pen ørret på et tosifret antall fiskedager. Det var ille, og jeg penset inn på artsfiske. Spiren ble sådd i reinsdyrland i 2019, da jeg pådro meg klengenavnet «Sik King». Samtidig som Ole landet storørret lenger oppstrøms. Ørret-selvtilliten var på bunn, forteller Rollef Krabberød til Oppstrøms.

Tilbake på rett kjøl etter ultimatum

Ole og Øksa var heldigvis ikke med på artsfiskekjøret og satte bestemt ned foten før 2021-sesongen.

– Etter enintervention ble det satt et knallhardt ultimatum, og hele gjengen kom på rett kjøl igjen i til sesongen. Det er ørret på tørrflue som gjelder, og det viste seg at 2021-sesongen skulle bli riktig så ålreit, sier Krabberød.

Klinkhammer productions finfluencers
Etter et knallhardt ultimatum ble det enighet om at situasjoner som dette er det eneste rette. // Foto: Klinkhammer Productions

Selv om de ikke traff like gode forhold som de forventet (noe de visstnok aldri gjør), har de nå satt sammen en snutt som gikk til et knippe ørretelver sør for polarsirkelen.

– Tradisjonen tro er snutten full av både Tørrfluelandet-sitater og amatørmessige spekulasjoner om haill-teori. Alt under et slør av konstant salongberusning, lover Krabberød, som legger spesielt vekt på prestasjonene til Ole.

Ølhunden leverte skoleeksempel i multitasking

På de to turene Ole fikk, benyttet han nemlig sine ekstreme multi-tasking skills til ihuga stangvipping med den ene hånden. Og minst like ihuga øldrikking med den andre.

– Selv uten å toppe opp haill-kontoen hos gamle bekjentskaper i sentrum. Og med en langt mer edruelig bart enn tidligere år, klarte han å levere konkrete resultater på rekordtid. En imponerende forestilling som bare motivasjonen til en trebarnsfar på fisketur med gutta kan frembringe.

Det er for øvrig liten tvil om at denne varianten av øldrikking under kjøring av fisk er langt mer genuin enn en den varianten folk kanskje husker fra en norsk Facebook-page for et par år siden.

En finfluencers drøm. // Foto: Klinkhammer Productions

Volatil finfluencer

I det Krabberød definerer som et forsøk på å bli rik, hadde Øksa begynt med spekulasjon i kryptovaluta og samtidig inntatt rollen som «finfluencer» på sosiale medier.

– Uten at vi tror det har noen direkte sammenheng, så skulle haillet hans vise seg å være like volatilt som «Krypto-Kristoffer» sitt mest hasardiøse investeringstips – det var enten i kjelleren eller i taket. Ingenting imellom, sier Krabberød.

Regnbue-haill til besvær

I løpet av sesongen fikk også en nyklekket haill-teori mye fokus hos medlemmene i Klinkhammer Productions. Det viste seg at Krabberød skulle bli den største motstanderen av denne teorien.

– Den gikk ut på at ørretens kjønn kunne settes i sammenheng med haill-typen. Dersom man fikk en hannfisk, hvilket Rollef fikk påfallende mange av, haglet det påstander om såkalt «regnbue-haill» fra de andre i gjengen. Dette førte til flere ubehagelige episoder med surmaga meningsutvekslinger og dårlig stemning på hytta. Når kameraet var slått av, påpeker Krabberød.

nb_NO