Oppstrøms + Anadrom

Vi slår som vanlig et slag for at «independent fly fishing media» skal stå sammen, og har valgt å inngå et uformelt samarbeid med Norges eneste lakse-podcast.

Tidligere i år laget vi en sak på gutta i Anadrom. I etterkant pratet vi sammen og fant ut at det er fint å vise intermedial kjærlighet. Noe som igjen gjør at vi heretter publiserer saker om alle de kommende Anadrom-episodene på Oppstrøms.

Avveksling for ørretfiskeren

Anadroms initiativtakere har stor tro på samarbeidet.

– Vi tror det er mange ørretfiskere som leser Oppstrøms, og det er en gruppe som vi ser et stort potensial i. Vi vet jo at denne gruppen egentlig har lyst til å slutte med lange gåturer i sump og myrlendt terreng for bare å oppleve at klekkingen var over for to uker siden. Når de først får fisk, er jo ofte en 400-grammer å betegne som en knallfangst som man lett kan plukke tosifret antall likes på i sosiale medier, sier Kim Werner Thorsen.

Han legger til at alle sikkert har en en liten del av seg som egentlig bare vil parkere rett ved elva, fyre opp bålet og gå 15 meter for å dra opp en sjukilos.

Stor variasjon

– Når vi nå får inn Anadrom på Oppstrøms, vil en ny og vidunderlig vakker verden åpne seg for mange. Ørretfiskeren vil oppdage at laksefiske er ufattelig komplekst, de vil oppdage gleden ved nesten aldri å få napp og hvor fascinerende sommeren kan bli når den stort sett tilbringes i bil mellom lakseelver, på leiting etter vannføring og oppgang.

Han påpeker at foruten å drive med vennlig harselering av ørretfiskere, bidrar podcasten og dens gjester til mye kunnskap og meninger om laksefiske man kan dele med familie, kolleger og venner i sosiale lag.

– Hva er riktig synkegrad på mellomstor elv i Trøndelag når tempen er under 10 grader? Hva er de største kildene til kobberutslipp i nordsjøen? Har volumet på flua noe å si for hvor i hølen man fisker? Og er ttt noe som funker i bjøra? Alt dette vil gjøre deg til festens midtpunkt. Anadrom podcast er den nye kassegitaren, lover Werner Thorsen.

Konseptet er enkelt: Vi presenterer noe av stoffet i hver enkelt episode, før du kan høre podcasten direkte i saken – slik siste episode er integrert under. Med det håper vi å kunne bidra til at en nisje i nisjen når ut til flere lyttere.

Man finner også Anadrom på Google Podcasts, Apple Podcasts, Pod.Space, Acast, og Overcast.

nb_NO