100 prosent laksenerding i ny podcast

To trøndere med anadromt oppheng bestemte seg for å gi laksefolket akkurat det laksefolket vil ha.

Har du noen gang hørt på en podcast og tenkt: Hvorfor snakker de ikke om hvilke kroktyper som egner seg best til C&R? Hva er synkeforskjellen på FS1 og FHI? Hvor bør jeg fiske Vosso når elva går på 140 kubikk? Er østre eller vestre side best når man skal fiske med flue i nedre del av Stordalselva?

– Som laksefiskere tipper vi selvsagt at en drøss med folk har stilt seg akkurat disse spørsmålene ufattelig mange ganger, forteller Tore Andreas Schive og Kim Werner Thorsen i en e-post til Oppstrøms.

Det tekstuelle glimtet i øyet er påfallende, og samsvarer godt med det inntrykket vi har av duoen fra sosiale medier fra tidligere.

Savnet noe mer spesifikt

Til tross for en ironisk distanse til sin egne laksenerding, er det tydelig at det også ligger en stor dose alvor bak spørsmålene.

Kim Werner Thorsen. // Foto: Privat

– Vi tenkte at det hadde vært digg om det hadde funnes en podcast som bare nerder om finske fluemønstre, snakker ned oppdrettsnæringa og jevnlig tar opp tematikk som fortomslengde ved bruk av synkeliner.

For alle som kjenner seg igjen i dette behovet: Dine bønner er hørt. Anadrom podcast er her, og består av to trøndere med litt ulik tilnærming til laksefiske, som treffes ca en gang i uka for å snakke om laks, sjøørret og sjørøye.

Ulik bakgrunn

Tore er trønderfiskeren. Tohånds, tempelhundfluer og tunge cones. Bor i Trondheim og frekventerer Orkla og Gaula mens han hele tiden lengter tilbake til favorittelva si i Finnmark.

– Den dagen Tore slutter å kjøpe fluesneller, må Lamson-fabrikken gjennomføre tunge kostnadskutt og redusert bemanning, sier Kim.

Kim har bodd store deler av livet i Troms og Finnmark. Etter 20 års erfaring med enhånds, flyteline og riffling sliter han med å knekke koden i Namdalen, hvor han nettopp har flytta.

Tore Andreas Schive. // Foto: Privat

– Det blir mye køddekasting med tohåndsen han kjøpte brukt for 10 år siden, lange seige økter i naboelva Bjøra og bomturer til Namdalens smålalselver, forteller Tore.

Bredt om det smale

I podcasten får du også treffe andre som har samme lidenskap til anadromt fiske. Gjester som har en historie å fortelle eller som har inngående kunnskap om et smalt tema.

– Vi har allerede hatt et fyrverkeri av en sending med Anders Neteland, i april får du også møte en 18-åring som kun binder og fisker med gamle klassiske fluer, og vi vier blant annet nesten en hel sending til synkelinefiske.

Finnes på de tradisjonelle plattformene

Anadrom podcast finner du der du vanligvis finner dine podcaster: Apple Podcasts, Spotify, Podtail osv. Du finner også gutta på Instagram, Facebook og på vår nettside.

Har du noe du har lyst til å snakke om? Er det ei elv du kjenner godt? Har du sterke følelser rundt bruk av kanin som undervinge eller klumplengde på switch-stenger?

– Intet tema er for smalt. Ta kontakt med oss så tar vi kontakt med deg. Og plutselig har vi en ny podcast klar til nedlasting.

Da er det bare å si det vi sier når vi prøver å være litt internasjonale og opprørske i forbindelse med at folk lager gratisgreier:

Support independent fly fishing media!