øyenstikker libelle vannymfe odonata
Denne eggleggingsfasen er både vakker og risikabel. // Foto: Hamli/Patey

Omtalen: Et øye for øyenstikkere

For fluefiskeren er det i hovedsak kun nymfestadiet som er interessant. Denne boka tar for seg hele syklusen, men bør likevel ha en soleklar plass i bokhyllen din. Ved siden av bøker som tar for seg de mer vanlige artene for imitasjonsfiskeren.

Øyenstikkere i larveform er et forholdsvis kjent for fluefiskeren. Tidligfiske i isråker med imitasjoner av disse litt fryktinngytende larvene, er en klassiker for vårhungrige markatravere. En effektiv metode som imiterer et stadium vi stort sett aldri kan se med det blotte øyet. For ørreten derimot, er dette en visuell proteinfest. Og alle som har prøvd seg, vet at hugget som kommer når en ørret tar odonata-imitasjonen din, er i en klasse for seg selv.

Øyenstikkere, som altså er et samlebegrep for det voksne insektet av de to undergruppene som består av libeller og vannymfer, er lite aktuelle som imitasjoner for sportsfiskeren. Kanskje utenom på helt ekstraordinære lokaliteter der store klekkinger og egglegginger kan medføre kræsjlanding og festmåltid for opportunistisk ...

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.