Sulten vårørret foretrekker den stygge larven du ikke ser

Foto: Andreas Lium

Dersom du er lei av å vente på gode myggforhold, kan imitasjoner av dette alien-liknende vesenet være et godt alternativ.

Øyenstikkerlarver er stort sett gjemt for fluefiskeren. Du må enten finne den i en fiskemage, eller som meg; oppdage den som følge av en mer eller mindre (u)naturlig fascinasjon for hva som beveger seg under gamle stygge røtter i illeluktende gjørme. For det er nettopp her disse insektlarvene oppholder seg mest, under røtter og i bunnvegetasjon med gode muligheter for å gjemme seg.

Mange av mine største ørreter i Nordmarka, er tatt på imitasjoner av øyenstikkerlarver i april-mai. Skiftende vårvær med kun unntaksvis vindstille forhold og vaking, gjør at fiske med øyenstikkerlarver blir praktisert mye for min del før døgnfluene kommer i gang.

I dette tilfellet stemmer det også rimelig godt, at stor flue gir stor fisk. Denne saken omhandler fremgangsmåte såvel som tips til imitasjoner.

Oppførsel som en nådeløs drapsmaskin

Øyenstikkerlarven er sel...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.