Sulten vårørret foretrekker den stygge larven du ikke ser

Foto: Andreas Lium

Dersom du er lei av å vente på gode myggforhold, kan imitasjoner av dette alien-liknende vesenet være et godt alternativ.

Øyenstikkerlarven er stort sett gjemt for fluefiskeren. Du må enten finne den i en fiskemage, eller som meg; oppdage den som følge av en mer eller mindre (u)naturlig fascinasjon for hva som beveger seg under gamle stygge røtter i illeluktende gjørme. For det er nettopp her disse insektlarvene oppholder seg mest, under røtter og i bunnvegetasjon med gode muligheter for å gjemme seg.

Mange av mine største ørreter i Nordmarka, er tatt på imitasjoner av øyenstikkerlarver i april-mai. Skiftende vårvær med kun unntaksvis vindstille forhold og vaking, gjør at fiske med øyenstikkerlarver blir praktisert mye for min del før døgnfluene kommer i gang.

I dette tilfellet stemmer det også rimelig godt, at stor flue gir stor fisk. Denne saken omhandler fremgangsmåte såvel som tips til imitasjoner.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere.
Du kan prøve GRATIS i 30 DAGER.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Det billigste abonnementet vårt koster mindre enn en kaffekopp i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur. I tillegg er du med på å bygge Norges eneste fluefiskemagasin.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

Norwegian