#Nyetider eller history @ repeat?

Jeg har akkurat lest en bok. Papirbok. Det er en ny biografi om den svenske forfatteren Hans Lidman. Rekk opp hånda den som kjenner navnet. Ikke? Lidman var kanskje den mest kjente fluefiskeskribenten i Norden i perioden 1950 – 1975. De fleste bøkene hans ble oversatt til norsk, og han var vel så populær her som i hjemlandet. Jeg husker fortsatt at jeg satt i bilen til onkel Rolf som 13-åring, på veg til fjells mens jeg ikke kunne legge fra meg klassikeren «Det napper i Svartån» - ikke engang når vi stoppet på bensinstasjonen og det var utsikter til en is. Lidman var en av de første som fisket med flue i den nordsvenske fjellverdenen, og han frekventerte ivrig lakseelver i Finnmark like etter krigen. [caption id="attachment_489" align="alignnone" width="1400"]hanslidman02_oysteinaas_opstrms Fra biografien. Foto: Øystein Aas[/caption] Jeg kommer til å tenke på Lidmans skriverier og liv i forbindelse med lanseringen av denne nettsiden. Lidman var virkelig hot i sin tid – bøker var mainstream medium og solgte i store opplag. På 1960- og 1970-tallet ble det gitt ut MANGE bøker om sportsfiske, også fluefiske. I dag nesten ingen. Nå er det nett og film/video som er sjef, og helst det «sosiale». De nye m...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.