#Nyetider eller history @ repeat?

Jeg har akkurat lest en bok. Papirbok. Det er en ny biografi om den svenske forfatteren Hans Lidman. Rekk opp hånda den som kjenner navnet. Ikke? Lidman var kanskje den mest kjente fluefiskeskribenten i Norden i perioden 1950 – 1975. De fleste bøkene hans ble oversatt til norsk, og han var vel så populær her som i hjemlandet. Jeg husker fortsatt at jeg satt i bilen til onkel Rolf som 13-åring, på veg til fjells mens jeg ikke kunne legge fra meg klassikeren «Det napper i Svartån» - ikke engang når vi stoppet på bensinstasjonen og det var utsikter til en is. Lidman var en av de første som fisket med flue i den nordsvenske fjellverdenen, og han frekventerte ivrig lakseelver i Finnmark like etter krigen. [caption id="attachment_489" align="alignnone" width="1400"]hanslidman02_oysteinaas_opstrms Fra biografien. Foto: Øystein Aas[/caption] Jeg kommer til å tenke på Lidmans skriverier og liv i forbindelse med lanseringen av denne nettsiden. Lidman var virkelig hot i sin tid – bøker var mainstream medium og solgte i store opplag. På 1960- og 1970-tallet ble det gitt ut MANGE bøker om sportsfiske, også fluefiske. I dag nesten ingen. Nå er det nett og film/video som er sjef, og helst det «sosiale». De nye m...

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.