Lasse Michelsen med stor fisk. Sånn blir det preik av. // Foto: Simen Prestaasen / tortflyfishing.com

Norges første fluefiske-podcast

Lasse Michelsen og Tobias Holter fisket og preika sammen på New Zealand. Det resulterte i norsk etablering av internasjonalt trendkonsept.

fiskogpreik_holter_nz_05_opstrmsDorge Rundt og 4Reels er kjent for de fleste, etter det som er utallige episoder servert oss gjennom en årrekke.

Siden underholdningsbransjen i norsk fluefiske er relativt liten er det da logisk at folk herfra finner hverandre – og leker sammen på nye plattformer. Noe nettopp disse gjorde sammen med resten av kompisene på New Zealand nylig.

I den forbindelse tok vi oss en prat med Lasse Michelsen (Dorge Rundt):

Så, podcasts! Meget trendy og tidsriktig. Var dette tilfeldig eller planlagt?

– Tilfeldig. Vi har ingen ambisjoner, men vi synes det er gøy å skravle om fisk og annet fjas! Om noen andre enn oss selv får noe ut av det er jo det hyggelig.

Har dere noe podcast-forbilde eller andre inspirasjonskilder?

– Selv liker jeg litt mer informative podcasts som feks freakonomics, eller krimcast som feks «Purk eller skurk». RR har vi jo selvfølgelig hørt endel på.

Blir «Fisk og Preik» en døgnflue, eller en mer etablert greie for kommende generasjoner i det ganske land?

fiskogpreik_prestaasen_nz_01_opstrms
«Gjemmekontoret» til Fisk og Preik-redaksjonen. // Foto: Simen Prestaasen / tortflyfishing.com

– Det får tiden vise. Tror det blir noen episoder til utover. Vi synes det er artig akkurat nå, og håper at vi kan utvikle konseptet slik at det går an å høre på videre!

NZ var kult? Fikk dere noen puddinger? Hvor lenge var der, og avhengig av svaret på forrige: Har dere fremdeles kjærester når dere kommer hjem tror dere?

– NZ er the shit! Norsk fiske blir liksom litt stusselig etter å ha opplevd glassklare elver der man alltid spotter fisk over 2 kilo hele tiden. Vi fikk en trophy på gruppa, og det er vi vel fornøyd med. Masse fisk over 3 kilo, og noen få over 4. Jeg var i NZ i fire uker. Tobias har vært der siden juni og studert, men fisket fast siden oktober. Og kjærestene venter de vettu! Jækla bra triks å dra bort lenge, for da er man nyforelsket når man kommer tilbake!

Hør alle episodene av «Fisk og Preik» her!

Abonnement

Kjøp abonnement på Oppstrøms

Gaveabonnement

Gi gavekort på Oppstrøms

Nyhetsbrev

Få sporadisk vaking i innboksen!