Imaginær bonefish-flat på Huk. // Foto: Joakim Andreassen

Norge vs. Bahamas – en slags reiseguide

Da Staten en gang på 80-tallet bestemte seg for å bygge en internasjonal flyplass på et inntåket havrejorde ved Jessheim, var hovedtanken at utlendingene nå endelig skulle få oppfylt sine drømmer om å besøke Norge for å se med egne øyne hvor sinnsykt grisefett vi har det her. Det gikk delvis som planlagt.

Oslo Lufthavn Gardermoen stod ferdig knappe tjue år senere, og de besøkende strømmet til. Vi fikk lurt en NAV-komité i Luxemburg til å ansette Jagland, og siden den gang har Norge blitt kåret til verdens beste land. Dette er jo noe vi nordmenn alltid har visst. For hvilke andre land kan vel varte opp med løvbiff med bearnaise-saus, en konge som har kjørt trikk med folket, Brustad-bua, Bobbysocks og ikke minst bronselaget fra 1936?

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.