Nektar og loff

Bosnia. Forbundsrepublikk. Krigsherjet, stolt og vakkert. Frodig og kupert. Krystallklare kalkelver, enkelte sjøgrønne, riktignok ikke Ribnik. Har levd i skyggen av Slovenia som ørretdestinasjon, men vi kan ta saken. Mens det slovenske fisket hovedsakelig foregår på regnbueørret fra oppdrett, kan Bosnia skilte med en solid stamme av «native» brun ørret, i tillegg stor harr og et knippe eksotiske varianter ikke særlig kjent for oss nordboere. Det skal være relativt store forekomster av såkalte griser i vassdragene, og det tørre fisket på denne tiden gjøres som regel med små døgnfluer og steinfluer (i ifølge Ado - lokal los og fluehue). I området er det flere alternativer, med Ribnik som den mest kjente; Bosnia for beginners. Ado har også snakket om flere andre alternative elver. Valget kan tas på sparket. Om vi er heldige kan vi få øye på Edin Dzeko eller Leo Ajkic, i beste fall også Besart fra videregående. Butikkene fører Rød-12 (rødvin). Hovedstad: Sarajevo.

Dette var oppsummeringen etter noen timers research på feltet, og det virket svært lovende. Initielt var tanken å dra til Slovenia for å tjuvstarte sesongen på tjukk regnbueørret, men noen google-søk førte oss dypere inn i Balkan. Nydelige omgivelser også her, i tillegg til et mer autentisk fiske på brunørret. Viktig å holde det ekte, på alle måter. At den mest kjente elva hadde Rib som første stavelse gjorde saken enkel. Det var s...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.