Nektar og loff

Bosnia. Forbundsrepublikk. Krigsherjet, stolt og vakkert. Frodig og kupert. Krystallklare kalkelver, enkelte sjøgrønne, riktignok ikke Ribnik. Har levd i skyggen av Slovenia som ørretdestinasjon, men vi kan ta saken. Mens det slovenske fisket hovedsakelig foregår på regnbueørret fra oppdrett, kan Bosnia skilte med en solid stamme av «native» brun ørret, i tillegg stor harr og et knippe eksotiske varianter ikke særlig kjent for oss nordboere. Det skal være relativt store forekomster av såkalte griser i vassdragene, og det tørre fisket på denne tiden gjøres som regel med små døgnfluer og steinfluer (i ifølge Ado - lokal los og fluehue). I området er det flere alternativer, med Ribnik som den mest kjente; Bosnia for beginners. Ado har også snakket om flere andre alternative elver. Valget kan tas på sparket. Om vi er heldige kan vi få øye på Edin Dzeko eller Leo Ajkic, i beste fall også Besart fra videregående. Butikkene fører Rød-12 (rødvin). Hovedstad: Sarajevo.

Dette var oppsummeringen etter noen timers research på feltet, og det virket svært lovende. Initielt var tanken å dra til Slovenia for å tjuvstarte sesongen på tjukk regnbueørret, men noen google-søk førte oss dypere inn i Balkan. Nydelige omgivelser også her, i tillegg til et mer autentisk fiske på brunørret. Viktig å holde det ekte, på alle måter. At den mest kjente elva hadde Rib som første stavelse gjorde saken enkel. Det var s...

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.