Gotta go see a man about a dog. // Foto: Joakim Andreassen

Når naturen kaller

Venting på vak. Fortæring av snacks. Kokekaffe i veneflon. Det går som det må.

Før eller siden lurer en bjørnunge i luka, en pudding må låres, en kabel må legges, ryggen må tømmes, en makrell må utsettes eller en snickers må rygges ut. Uansett hva en kaller det, gjødsling på fisketur er ikke en vakker opplevelse. I tillegg til å være et overgrep på naturen, er opplevelsen i beste fall trælete, og kan dessuten føre til sterkt ubehag for andre.

Jeg er glad i å være ute, men av og til glir gleden over i vemmelse tre meter fra fiskestien, tett på teltplassen, eller bak den store steinen på utsikten. Som oftest er udåden markert med papir, etterlatt som et slitent brudeslør over arven etter mann 42, i litt over middels godt hold. Slikt setter uutslettelige spor i et sart sinn. 

Hvem er vi, hvor går vi, hva gjør vi?

Det er vanskelig å finne tall på hvor mange som fisker med flue her til lands, men SSB viser til at ca 350 tonn laksefisk (i statistikken inngår kun laks, sjøørret, sjørøye, regnbueørret og pukkel...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.