Gotta go see a man about a dog. // Foto: Joakim Andreassen

Når naturen kaller

Venting på vak. Fortæring av snacks. Kokekaffe i veneflon. Det går som det må.

Før eller siden lurer en bjørnunge i luka, en pudding må låres, en kabel må legges, ryggen må tømmes, en makrell må utsettes eller en snickers må rygges ut. Uansett hva en kaller det, gjødsling på fisketur er ikke en vakker opplevelse. I tillegg til å være et overgrep på naturen, er opplevelsen i beste fall trælete, og kan dessuten føre til sterkt ubehag for andre.

Jeg er glad i å være ute, men av og til glir gleden over i vemmelse tre meter fra fiskestien, tett på teltplassen, eller bak den store steinen på utsikten. Som oftest er udåden markert med papir, etterlatt som et slitent brudeslør over arven etter mann 42, i litt over middels godt hold. Slikt setter uutslettelige spor i et sart sinn. 

Hvem er vi, hvor går vi, hva gjør vi?

Det er vanskelig å finne tall på hvor mange som fisker med flue her til lands, men SSB viser til at ca 350 tonn laksefisk (i statistikken inngår kun laks, sjøørret, sjørøye, regnbueørret og pukkel...

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.