Foto: Jostein Henriksen

Lykken er en LP-plate

I serien «Lykken er» presenterer Tilslaget ulike aspekter rundt fluefisket, som er med på å gjøre aktiviteten til noe mer enn bare en hobby.

Lykke kan av og til oppstå i form av bølger gjennom luften som ledes inn i øremuslingen. I kombinasjon med surring av kommende sesongs #20-mygg er dette ofte en suksess, spesielt når de kommer fra en LP-plate.

Det er ettermiddag og middagen fordøyes. Sistefødte setter på nyheter fra landet «down under», eller rettere sagt, Love Island Australia, og det er da far ser sitt snitt til å gå i dekning. På et rom fylt med bøker om fluefiske og entomologi står det en litt for moderne platespiller paret med en utdatert Bang Olufson-forsterker og ditto høyttalere.

Av og til står det en kald IPA på bordet. Fastklemt til kloa sitter en naken #20 krok og venter på CDC, kapok og litt flash. Bob Dylan synger om bokseren Rubin «Hurricane» Carter samtidig som bindetråden former noe som kan bli helt avgjørende på fjellet i juni.

Undertegnede nærmer seg et halvt århundre. Gjennom årene har jeg opplevd ul...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.